Auteur
Frans Homminga
Directeur en groepsbegeleider
Subscribe to newsletter
By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Deel artikel

Ik vlieg mee: Vincent Betsman (ambulant begeleider)

AVES krijgt het steeds drukker met steeds uitdagender projecten. We werken daarom geregeld samen met externe zorgspecialisten om deze projecten zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. In onze nieuwe rubriek Ik vlieg mee stellen ze zichzelf even kort voor.

Mijn naam is Vincent Betsman, ik ben 32 jaar en woonachtig in het mooie Assen, Drenthe. Eén van mijn grootste hobby’s is sporten. Zo heb ik ruim 20 jaar gevoetbald, wat ik helaas door blessureleed en onregelmatig werken (in de zorg) af heb moeten kappen. Hierna ben ik uiteindelijk de sportschool op gaan zoeken en ben ik soms actief in een dojo, waar ik graag kickboksen. Sport is voor mij niet alleen een uitlaatklep, maar ook een element wat ik graag mee mag nemen in het werkveld. Mijn ervaring hiermee is dat je bijna elke doelgroep wel kunt bereiken. Verder mag ik graag koken, een wandeling maken, of er even op uitgaan hetzij voor een dagje uit, hetzij voor vakantie.

Vincent Betsman, Ambulant begleider, Projectcoördinator

Achtergrond en werkervaring

Al sinds het behalen van mijn diploma begin 2018, voor de opleiding Sociaalpedagogische hulpverlening, werkte ik veelal op verschillende (complexe) groepen in de zorg. Zo begon ik mijn carrière in de verslavingszorg, waar ik jongvolwassen begeleidde met verslavingsproblematiek(en). Hierna werkte ik voor een aantal jaren op een MVG-groep binnen de gehandicaptenzorg. Mijn laatste werkplek in loondienst was binnen een jeugdzorglocatie, waar ik veelal jongeren begeleidde met forse hechtings-en-gedragsproblematieken.  De complexiteit van de doelgroep bood mij het meeste voldoening en uitdaging. Ik leerde er namelijk niet alleen stevig door in mijn schoenen te staan, het bracht me daarnaast ook veel ontwikkeling, passie en plezier voor het werken in de zorg.

“Helaas verkeren er nog veel jongeren in thuissituaties met complexe problematiek. Vaak kunnen de ouders de zorg niet zelf dragen. AVES biedt daarom de mogelijkheid om het gezin te ontlasten om vervolgens te werken aan een perspectief voor de jongere, ook voor de lange termijn!”Vincent Betsman, Ambulant begeleider en Projectcoördinator AVES

Ingevlogen bij AVES

In maart 2021 besloot ik voor mijzelf te werken als zelfstandige in de zorg. Ik had voor mijn gevoel immers genoeg werkervaring opgedaan en ik durfde de stap te nemen om in het diepe te vallen. Het biedt me namelijk een bepaalde mate van vrijheid, ik kan mijn horizon verbreden en verder merk ik dat ik nog steeds kan groeien en ontwikkelen als persoon.

Als zelfstandige kom je meestal op verschillende werkplekken, wat gepaard gaat met het ontmoeten van nieuwe mensen. Zo ben ik het afgelopen jaar onder andere in contact gekomen met AVES Interimzorg van Frans Homminga. Onder het genot van een kopje koffie vertelde Frans mij waar AVES voor stond, namelijk; groei, verbreden, verbeteren en verdiepen. Verder heeft het als letterlijke vertaling ‘vogel’. Bovengenoemde termen heb ik hoog in het vaandel staan en sluiten daarom goed aan bij mijn werkzaamheden. Ik schroomde dus niet langer om de samenwerking met Frans aan te gaan. Sinds de samenwerking delen we wekelijks onze interesses en passie voor de zorg en ben ik middels AVES begin maart van dit jaar ‘ingevlogen’ als projectcoördinator in een thuissituatie van een jongere met complexe problematiek. Het invliegen in deze thuissituatie heeft als doel om deze jongere weer te activeren en te motiveren, in zekere zin het gevoel te geven ‘vrij als een vogel’ te kunnen leven.

Helaas verkeren er nog veel jongeren in thuissituaties met complexe problematiek. Vaak kunnen de ouders de zorg niet zelf dragen. AVES biedt daarom de mogelijkheid om het gezin te ontlasten om vervolgens te werken aan een perspectief voor de jongere, ook voor de lange termijn!